آخرین نشان مردی به چاپ پنجم رسید
آخرین نشان مردی به چاپ پنجم رسید
آخرین نشان مردی به چاپ پنجم رسید ،این کتاب نوشته مهرداد صدقی است که با استقبال مخاطبان به چاپ پنجم رسید.
در کتاب آخرین نشان مردی، وقایع و موقعیتهای طنزآمیز دوره دانشجویی به قلم مهرداد صدقی به رشته تحریر درآمده و برای افرادی که دوره دانشجویی را تجربه کردهاند یادآور خاطرات و همچنین برای افرادی که ذهنیتی از فضای دانشجویی ندارند، میتواند جذاب باشد.
صدقی کتاب را از زبان حامد، دانشجویی که در حال نوشتن پایان نامه خود است نقل میکند. هر روز و در هنگام نوشتن پایاننامه اتفاقات و بحثهای جالبی پیرامون حامد اتفاق میافتد که روند نوشتن پایاننامه را تحت تاثیر خود قرار میدهد و داستان را به طنز مبدل میکند.
این کتاب مجموعه داستانهای طنزی است که با شخصیتهای ثابت و رویدادهای متوع طنزآمیز خلق شده است. همچنین نویسنده در نگارش تمام بخشهای این اثر سعی کرده احساس آرامش و حس خوب زندگی را به مخاطبان انتقال دهد که با اتمام این کتاب در مخاطب همراه با لبخند، یک آرامش روحی و ذهنی ایجاد شود.
طنزهای مطبوعاتی و سیاسی خیلی زود بازخورد میگیرد و مباحثشان باب میشود؛ اما برای داستان طنز اتفاقی نمیافتد. شاید به همین دلیل نویسندگان ما رغبتی پیدا نمیکنند که داستان طنز بنویسند. برای همین تعداد داستانهای طنز منتشر شده کم است. این نوع ادبی چون هم بار داستانی دارد و هم طنزآمیز است، تأثیرگذاری بیشتری بر مخاطب دارد. داستانهایی که غبار زمان رویش ننشیند، ماندگارتر هستند.
هر قدر واژگان بیشتری داشته باشیم، تنوع ژنتیکی ادبی است. باعث میشود زبان زندهتر باشد و در برابر ترکیبات جدید شکست نخورد. در گویشهای مازندران و گیلان واژههایی داریم که در زبان روزمره استفاده نمیشود؛ میتوان از آنها استفاده کرد.
صدقی اشاره دارد به اینکه باید زبانمان را در برابر تغییراتی که آن را تهدید میکند، زنده نگاه داریم و واژههای متعدد و تازه بومی وقتی در داستان حضور پیدا میکنند، چنین کارکردی را دارند؛ کما اینکه باعث حفظ شدن خود این واژهها نیز میشویم.
مهرداد صدقی با نوشتن داستانهای طنز دنبالهدار، به دنبال ژانرسازی اختصاصی برای خودش نیست اما نمیخواهد با خواندن داستانهایش، باری اضافی هم بر دوش مخاطب تحمیل شود. او سعی کرده طوری بنویسد که بشود به راحتی کتابهایش را به مخاطبان توصیه کرد؛ شاید به همین خاطر است که شور زندگی در آثار او بسیار زیاد دیده میشود.
وقتی صحبت از داستان طنز میکنیم، دو مقوله داستان و طنز توأمان با هم مورد توجه قرار میگیرند و این یعنی اینکه این دو مسئله در کنار هم میتوانند اثرگذاری کار هنری را طولانی مدت کنند. همچنین به باور نویسنده، عرصه داستاننویسی طنز، عرصهای بسیار جدی است و نباید آن را ژانری در مقابل ادبیات غیر طنز و جدی دانست.