بهترین اپلیکیشن های کتاب صوتی
بهترین اپلیکیشن های کتاب صوتی
کتابهای صوتی این روزها بسیار محبوب شدهاند. یکی از دلایل محبوبیت آن، این است که به راحتی و همه جا در دسترس ما هستند. برای گوش دادنِ کتاب صوتی دیگر نیازی به خرید سیدی و دیویدی و استفاده از دستگاههای پخش جا گیر و پر هزینه نداریم. کافی است روی موبایل یا تبلتمان، یکی از چندین اپلیکیشن ارائه دهندهی کتابهای صوتی را نصب کنیم و در کلمات غرق شویم.
کتاب صوتی در برابر کتاب متنی: کدام بهتر است؟
واضح است که کتاب خواندن یکی از بهترین راهها برای سالم نگه داشتن قوای ذهنی شماست. همچنین، یک سرگرمی لذت بخش است و میتواند ذهن شما را به روی دنیاها، دانش و ایدههای جدید باز کند. به لطف فناوری و تکنولوژی جدید، گوش دادن به کتابهای صوتی به جایگزین محبوب برای خواندن کتابهای چاپی تبدیل شده است. پس سوال این است که آیا گوش دادن به کتابهای صوتی فواید مشابه خواندن کتابهای چاپی را دارد؟ آیا کتابهای صوتی به اندازه خواندن متن نوشته شده از منظر سلامت مغز آموزنده، سرگرمکننده و مفید هستند یا این تکنولوژی باعث شده مزایای خواندن کتابهای چاپی از بین برود؟
۱- کتاب صوتی در برابر کتاب متنی: فواید مغزی
تحقیقاتی که فواید مطالعۀ منظم برای سلامت مغز را نشان میدهد، گسترده و غیرقابل انکار است. با این حال، تحقیق در مورد مقایسۀ فواید خواندن و شنیدن بسیار پراکندهتر است. با این حال، به گفته پروفسور روانشناسی کریستن ویلومیر، دلایل خوبی وجود دارد که باور کنیم گوش دادن به فایل صوتی کتاب فواید مغزی مشابه با خواندن نسخه چاپی همان کتاب را داراست.
دکتر Willeumier توضیح میدهد که گوش دادن به یک کتاب صوتی یا پادکست همان مناطقی از مغز را فعال میکند که خواندن متن چاپی فعال میکند. گوش دادن به کتاب بخشی از مغز که مسئول پردازش زبان است را فعال میکند و خواندن کتاب چاپی عمدتاً منطقهای که مسئول پردازش بصری است را فعال میکند. این بدان معناست که کتابهای صوتی هم مانند کتابهای چاپی میتوانند دانش شما را گسترش دهند و هم حافظه شما را تقویت کنند.
۲- کتاب صوتی در برابر کتاب متنی: هزینه و در دسترس بودن
اگر میخواهید بودجۀ خود را بهینه مصرف کنید تا کتابهای زیادی را تهیه و مطالعه کنید، باید بگوییم کتابهای صوتی بهترین روش است. قیمت کتابهای صوتی در مقایسه با کتابهای چاپی ارزانتر است و شما میتوانید بودجۀ خود را مدیریت کنید. اگر اهل مطالعه هستید، توصیه میکنیم کتابهای صوتی را بیشتر انتخاب کنید تا بتوانید تعداد کتابهای بیشتری مطالعه نمایید.
مزیت دیگری که کتابهای صوتی دارند این است که همزمان با گوش دادن به یک کتاب میتوانید کارهای دیگری نیز انجام دهید. چه در حال رفت و آمد به محل کار باشید و چه مشغول شستن ظروف یا بازی با تلفن خود باشید، گوش دادن به یک کتاب صوتی چیزی است که میتوان در کنار هر فعالیت یا کاری که نیازی به گوش دادن فعال ندارد انجام داد.
در این مقاله ۹ اپلیکیشن برای گوش دادن به کتاب صوتی در سیستم عامل اندروید معرفی میکنیم.
۱. Google Play Books، سریع و کار درست مثل زبل خان!
این اپلیکیشن که متعلق به مجموعه اپلیکیشنهای گوگل است، از سال ۲۰۱۸، کتابهای صوتی را نیز به محصولات خود اضافه کرده است. در این مجموعه میتوانید انواع کتابهای الکترونیکی، کتابهای مصور و دیگر محتواهای دیجیتال را ببینید. جذابترین قابلیت این اپلیکیشن، هماهنگ شدن با سایر وسایل الکترونیکی شما، از طریق حساب کاربری گوگل است. به این ترتیب اگر روی گوشیتان یک کتاب صوتی دانلود کنید، میتوانید از طریق لپ تاپ خود هم به آن گوش دهید. این کتابها به صورت کاملا رایگان، قابل دانلود کردن هستند و میتوانید به صورت آفلاین نیز در اپلیکیشن به کتابها گوش دهید.
۲. Audible، بزرگترین کتاب خانۀ صوتی جهان
شاید همین تیتر، برای استفاده از این اپلیکیشن، به اندازۀ کافی وسوسه برانگیز باشد. Audible، اپلیکیشنی است که به صورت اختصاصی برای ارائۀ کتابهای صوتی طراحی شده و ضمنا بزرگترین مجموعۀ محتواهای شنیداری جهان را در خود جمع کرده است. از کتاب گرفته تا برنامههای رادیویی و نمایشنامه خوانی.
امکان جالب این اپلیکیشن، قابلیت کنترل سرعت خوانش است. شما میتوانید تعیین کنید که کتاب، با چه سرعتی روایت شود. بخشی را به سرعت رد کنید و روی بخش دیگری، بیشتر مکث کنید.
۳. بهترینها در Audio Books
این اپلیکیشن، بیش از ۱۰۰ هزار کتاب صوتی در فروشگاهش دارد که بخشی از آنها به صورت کاملا رایگان در دسترس است. این اپلیکیشن، علاوه بر کنترل سرعت روایت و کیفیت صدا، امکان ارتباط با پشتیبانی را هم فراهم کرده است. نکتۀ جالب این که شما میتوانید در Audio books، نقاطی را مشخص کنید و روی آنها یادداشت بگذارید. درست مانند وقتی که کتاب میخوانید!
۴. کتابهای صوتی رایگان در Oodles
اگر دنبال کتابهای صوتی رایگان میگردید و عنوان خاصی مد نظرتان نیست، این اپلیکیشن، گزینۀ خوبی است. بیش از ۵۰ هزار کتاب الکترونیکی و ۱۵ هزار کتاب صوتی، در Oodles جمع شدهاند. البته این کتابها، شامل آثار تازه از زیر چاپ درآمده نمیشوند. اما قطعا میتوان کتابهایی از جین آستن، مارک تواین و ویکتور هوگو در میان آنها پیدا کرد. در واقع میتوان گفت کتابهایی در این مجموعه یافت میشوند که بتوان نسخۀ چاپی آنها را در کتابخانههای محلی سطح شهر پیدا کرد.
۵. صدا و متن در Kobo
این اپلیکیشن، از سال ۲۰۱۷، کتابهای صوتی را نیز به مجموعۀ خود اضافه کرده است. حالا، هم کتابهای صوتی و هم کتابهای الکترونیکی را میتوانید در Kodo پیدا کنید. نکتۀ جالب این که دسترسی به کتابهای کتابخانهای، در این اپلیکیشن رایگان است و امکان خرید کتابهای جدید نیز از همین طریق مهیا است. امکان کنترل سرعت و چک کردن زمان خوانش کتاب، در این اپلیکیشن امکانپذیر است.
۶. با Kindle هیچ وقت متوقف نمیشوید
حتما برایتان پیش آمده که غرق خواندن یک کتاب باشید و بعد برایتان کاری پیش بیاید که مجبور شوید خواندن را متوقف کنید. در این صورت با خود میگویید که ای کاش میشد بقیهاش را شنید! Kindle، این کار را برایمان آسان کرده است. تفاوت این اپلیکیشن، با موارد پیشین این است که شما میتوانید هم نسخۀ الکترونیک و هم نسخۀ صوتی یک کتاب را دریافت کنید و هر لحظه تصمیم بگیرید که میخواهید از کدام یک استفاده کنید. بنابراین وقتی در میانۀ کتاب خواندن، مجبور میشوید خانه را ترک کرده و با مترو یا تاکسی جایی بروید، مجبور نیستید خواندن را متوقف کنید.
اپلیکیشهای ایرانی دریافت کتاب صوتی
یکی از مشکلات مهم اپلیکیشنهای خارجی این است که به سختی میتوان کتابی به زبان فارسی در آنها پیدا کرد. با حضور اپلیکیشنهای ایرانی در این حوزه، میتوانید کتابهای صوتی فارسی را به آسانی دریافت کنید. که در ادامه به مهرفی چند اپلیکیشن فارسی برای شنیدن و خواندن کتاب میپردازیم.
۱. فیدیبو:
اپلیکیشن فیدیبو یکی از بهترین اپلیکیشنهای کتابخوان ایرانی است که با اختلاف بسیار نسبت به رقبای خود جایگاه اول را به خودش اختصاص داده است. آرشیو بزرگ فیدیبو شامل بیش از 50,000 کتاب، رمان و مجلۀ فارسی است که در دسترس کاربران قرار گرفته است. در فیدیبو، شما به آرشیو بزرگی از کتابهای دیجیتالی دست پیدا میکنید که میتوانید آنها را با قیمتی ارزانتر از نسخههای چاپی تهیه کنید. همچنین اگر اهل گوشدادن به کتابهای صوتی هستید، خبر خوب این است که فیدیبو یکی از تولیدکنندگان کتاب و محتوای صوتی نیز هست که آن را برای خرید در اختیار کاربرانش قرار میدهد. پس اگر وقت لازم برای خواندن کتابهای فیزیکی و الکترونیکی ندارید، بد نیست که به بخش کتاب صوتی فیدیبو سر بزنید و قسمتهایی از آن را گوش کنید. فیدیبو اولین سامانه Multi-Platform تولید و توزیع کتاب الکترونیکی و صوتی در خاورمیانه است که مبتنی بر استانداردهای جهانی صنعت نشر و با رعایت کامل قانون جهانی کپیرایت طراحی شده است. پس اگر قصد خواندن کتاب دارید؛ حتماً اپلیکیشن فیدیبو را نصب کنید.
لازم به ذکر است که فیدیبو اولین دستگاه کتابخوان فارسی را در سال ۱۳۹۷ عرضه کرد تا اگر کاربران نمیخواهند از گوشی هوشمند خود برای مطالعه کتاب استفاده کنند این دستگاه را جایگزین کنند. دستگاه کتابخوان فیدیبو کتابها را در شکل و شمایلی متفاوت، اما خوانا در اختیار شما قرار میدهد تا تجربۀ جذابی از خواندن کتاب الکترونیکی بدست آورید.
۲. کتابراه:
شاید اپلیکیشن کتابراه محبوبیت دیگر رقبایش یعنی فیدیبو و طاقچه را نداشته باشد، اما ویژگیهای مناسب و آخر هفتههای رایگانش سبب شد تا نتوانیم بهراحتی از کنار آن گذر کنیم. اپلیکیشن کتابراه رابط کاربری مناسبی دارد؛ هرچند که به اپلیکیشن طاقچه نمیرسد اما کاربران میتوانند بهراحتی با آن ارتباط برقرار کنند. همچنین قویترین پشتیبانی در بین اپلیکیشنهای کتابخوان متعلق به کتابراه است زیرا سازندگان این اپلیکیشن به رضایت کاربر اهمیت بسیاری میدهند. همانطور که در بالاتر اشاره کردیم، آرشیو کم کتابهای اپلیکیشن کتابراه نسبت به سایر اپلیکیشنها سبب شده تا افراد کمتری به سراغ آن بروند اما دلایلی همچون کتابهای خوبی که در فهرست کتابهای رایگانش قرار میگیرد و یا هر هفته کتاب رایگان در اختیار کاربران قراردادن بهعنوان هدیه از جمله مواردی است که این اپلیکیشن را نسبت به سایر اپلیکیشنهای برتری میبخشد. در مجموع توصیه میکنم اگر میخواهید کتابهایی با قیمت مناسب خریداری کنید و یا خواندن کتاب رایگان را در آخر هفتهها از دست ندهید، حتماً این کتاب خواندن آنلاین را نصب کنید.
۳. طاقچه:
اپلیکیشن طاقچه نیز یکی دیگر از بهترین اپلیکیشن های کتابخوان و فروشگاههای آنلاین در زمینه کتاب الکترونیکی و صوتی است که علاوه بر کتاب، مجله و روزنامه نیز در آن منتشر میشود. اپلیکیشن طاقچه حدود ۵۵,۰۰۰ کتاب را در دسترس کاربران خود قرار داده است و این یعنی بزرگترین آرشیو کتاب دیجیتالی کشور، در بین تمامی اپلیکیشنها در پیشروی شما قرار دارد. همچنین در اپلیکیشن طاقچه نیز همانند فیدیبو نسخه صوتی برخی از کتابها در دسترس کاربران قرار گرفته است بنابراین اگر وقت کافی برای خواندن کتاب الکترونیکی و فیزیکی ندارید به بخش کتاب های صوتی طاقچه سر بزنید و قسمتهایی از کتاب مورد علاقهتان را گوش کنید تا در صورت نیاز آن را تهیه کنید. طاقچه بینهایت را میتوان یکی از ویژگیهای مهم اپلیکیشن طاقچه برشمرد. با خرید این سرویس که در حقیقت همان خرید اشتراک است شما میتوانید با پرداخت هزینهای اندک و در مدتزمان مشخص شده به همه کتاب های الکترونیکی طاقچه دسترسی داشته باشید.
۴. نوار:
یکی دیگر از بهترین اپلیکیشن های کتابخوان که بهصورت صوتی در دسترس قرار گرفته، اپلیکیشن نوار است. در این اپلیکیشن بیش از هزاران کتاب و پادکست بهصورت فایل صوتی قرار داده شده تا کاربران از آن استفاده کنند. نوار یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محتوای صوتی در ایران است که با خرید اشتراک آن میتوانید به آرشیو بزرگی از فایلهای صوتی دسترسی پیدا کنید. اگر جزء آن دسته از افراد هستید که توانایی خواندن کتاب فیزیکی و یا الکترونیکی را ندارند توصیه میکنیم که حتماً این اپلیکیشن کتاب خواندن آنلاین را نصب کنید و به بخشهای مختلف آن سر بزنید.
در مطلب سعی کردیم بهترین اپلیکیشن های کتابخوان الکترونیکی را به شما معرفی کنیم تا در صورت نیاز بتوانید از آنها استفاده کنید. همچنین سعی کردیم با معرفی اپلیکیشنها بهانههای مختلف را برای مطالعه نکردن کتاب از شما بگیریم که امیدواریم برایتان مفید بوده باشد.