طراحی و اجرای بنای یادبود نظامی گنجوی در پایتخت بلاروس
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از خبرگزاري بلتا- به تازگی بنای یادبود نظامی گنجوی در پارکی در نزدیکی سفارت آذربایجان در مینسک، پایتخت بلاروس طراحی و اجرا شده و کارهای تکمیلی آن برای رونمایی نهایی در حال انجام است.
ولادیمیر کوخارف، شهردار پایتخت بلاروس روز 7 دسامبر با سفیر آذربایجان در بلاروس در مورد احداث این بنای یادبود در منطقه مینسک به گفتوگو نشستند.
سفیر آذربایجان ضمن تشکر و قدردانی از همکاری و مشارکت شخصی شهردار مینسک در نصب این بنای یادبود شاعر بلند آوازۀ ایرانی اشاره کرد: «ما میخواهیم در زیباسازی پایتخت بلاروس نقش داشته باشیم. کشور شما از جذابیتهای بسیاری برخوردار است و ما همکاریهای ثمربخشی را در همه زمینهها توسعه و گسترش دادهایم و حالا برای سرعت بخشیدن به توسعۀ پیوندهای انسانی و فرهنگی به همراهی روسای جمهورمان نیاز داریم.»
وی در ادامه پیرامون نصب این بنای یادبود افزود «ما از این محل دیدن کردهایم و بسيار زيبا به نظر میرسید و چشمانداز خوبی داشت. نیمکتها آماده نصب بودند. امیدوارم هوا در طی چند روز آینده خوب باشد تا بتوانیم بعد از 20 دسامبر مراسم رونمایی درخور و باشکوهی داشته باشیم.»
شهردار مینسک نیز اظهار امیدواری کرد که در روزهای آینده این منطقه به مکانی برای ارتباط و برگزاری رویدادهای فرهنگی و ایجاد روابط دوستانه بین نمایندههای ملیتهای مختلف تبدیل خواهد شد.
نظامی یکی از شاعران بزرگ ایران زمین است که شهرت جهانی دارد. افراد زیادی نظامی گنجوی را با اثر لیلی و مجنون آن میشناسند. نظامی گنجوی، شاعر و داستانسرای پارسیگوی ایرانی و تنها شاعری است که تا پایان سده ششم هجری توانست ادبیات غنایی را به حد اعلای کمال برساند. دیوان اشعار او مشتمل بر قصاید، غزلیات، قطعات و رباعیات است. داستانهای غنایی خمسه یا پنج گنج معروفترین اثر نظامی گنجوی است که شامل 5 مثنوی مخزنالاسرار، خسرو شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه است که شاعر حدود 30 سال از عمر خود را صرف نظم و تدوین آن کرد. نظامی در فاصله میان سالهای ۶۰۲ تا ۶۰۸ هجری قمری و در سن هفتاد سالگی، چشم از جهان فرو بست. آرامگاه نظامی در حاشیه غربی شهر گنجه در جنوب غربی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
برای شنیدن خبرهای صوتی بیشتر روی این لینک کلیک کنید.
گوینده خبر: الهه ایزدی