محمدعلی بهمنی ، شاعر درگذشت
محمدعلی بهمنی ، شاعر درگذشت
محمدعلی بهمنی، شاعر «باغ لال»، که در سال ۱۳۲۱ در شهر دزفول به دنیا آمد، یکی از برجستهترین غزلسرایان مدرن به شمار میرود. او با نگرشی انسانی و بیانی ساده در اشعار خود، توانسته است هم توجه مردم عادی را جلب کند و هم تحسین و تقدیر افراد صاحبنظر را به خود اختصاص دهد.
شاعر «در بیوزنی» پس از یک عمر سرودن اشعار در قالبهای مختلف از شعر کلاسیک تا نیمایی، در حالی از دنیا رفت که همچنان انگیزه و ایدههای تازهای برای سرودن داشت. به ویژه در دههی اخیر، نسل جوان به اشعار او، بهخصوص غزلهایش، علاقهمند شده بودند و در محافل ادبی و شبکههای اجتماعی، آثار محمدعلی بهمنی بهطور گسترده بازخوانی میشد.
مجموعه اشعار محمدعلی بهمنی شامل دوازده دفتر شعر است که «باغ لال» به عنوان اولین دفتر شعری او در قالب اشعار نیمایی نگارش یافته است.
محمدعلی بهمنی از بنیانگذاران «غزل گفتار» یا «شعر گفتار» به شمار میرود، که به اشعاری بین شعر نیمایی و غزل اشاره دارد. او به همراه عباس صادقی و حسین منزوی از جمله شاعرانی بودند که با توجه به تحولات شعر مشروطیت در محتوای غزل، تلاش کردند خلاقیت و نوآوری در این حوزه را به کار گیرند و نشان دادند که برای ایجاد تحول در شعر، نیازی به شکستن قالبهای سنتی نیست.
در حقیقت، این شاعر در میانه مسیر شاعری خود تصمیم گرفت تا قالب سنتی غزل را کنار بگذارد و با خلق فرم جدیدی از غزل، فضای بیشتری برای بیان احساسات و اندیشههای معاصر فراهم کند. همین تغییر رویکرد او، که به او امکان میداد مسائل روز را با زبانی نوتر و نزدیکتر به زمانه بیان کند، یکی از دلایل اصلی محبوبیتش در میان جوانان بود.
روایت پردازی از شیوه های نوین در ایجاد فضای نوآورانه برای غزلسرایی به شمار می رود که بهمنی نیز از این شیوه در غزلسرایی بهره برده است.
سؤال کرد از آغاز سال تأسیسم
و خواست کودکیام را بهشرح بنویسم
نوشتم:
از همۀ کودکی، فقط مادر
کمی بهخاطر من هست و غربت خیسم
بهاخم گفت که:
از نوجوانیات!
با مکث
نوشتم:
آه…چه آسان فریفت ابلیسم
محمدعلی بهمنی، آخرین روز مردادماه با سکته مغزی و خونریزی وسیع در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. و پس از طی مراحل درمان و مبارزه با بیماری عاقبت در بیمارستان تندیس درگذشت.
«باغ لال»، «در بیوزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود»، «این خانه واژههای نسوزی دارد»، «شاعر شنیدنی است»، «چتر برای چه، خیال که خیس نمیشود» و «من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم» از دفترهای شعر او هستند. خبرگزاری خبرآنلاین درگذشت این شاعر را به جامعه ادبی کشور و خانواده وی تسلیت می گوید.