نا؛ رادیوتئاتر حوزه هنری در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
نا؛ رادیوتئاتر حوزه هنری در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
رادیو تئاتر “نا” به نویسندگی و کارگردانی فرناز عقیلی، از تولیدات حوزه هنری انقلاب اسلامی به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر راه یافت.
این اثر تلفیقی از سه شیوه، یعنی رادیو، تئاتر و انیمیشن میباشد. در رادیو تئاتر، عناصر شنیداری اهمیت بیشتری نسبت به عناصر نمایشی دارند، اما در نمایش “نا”، سعی شده است تا با حفظ فضای صوتی رادیو، از عناصر دیداری نیز بهطور معقولانه استفاده شود. از این رو، حرکت بازیگر، نور، لباس و آکسسوار نیز در کنار عوامل شنیداری مورد استفاده قرار گرفتهاند.
در مصاحبهای، فرناز عقیلی درباره تاثیر حوزه هنری بر رادیو تئاتر اظهار نموده است که «خیلی از استادان که برای دیدن نمایش آمدند، بسیار تعجب کردند که چرا ما رادیو تئاتر کار کردهایم. خیلیها با این سبک نمایش آشنا نیستند. برایشان توضیح میدهیم که حوزه هنری سعی دارد به همت آقای ایوب آقاخانی این سبک از اجرا را بین اهالی هنر و هنردوستان جا بیندازد و جدیداً کار را شروع کردهاند به نظرم کار خوبی است، اما ما راه سختی را در پیش داریم، چون هنوز خیلیها این شیوه را نمیشناسند و برخی هم با نمایشنامهخوانی اشتباه میگیرند. بعضی که برای اجرا آمده بودند شوکه شده بودند و میگفتند: «فکر نمیکردیم رادیوتئاتر اینطوری باشد، چه خوب که چنین شیوههایی میآیند» من مخاطبانی داشتم که دو بار برای اجرا آمدند. به نظرم کارحوزه هنری برای آشنایی بیشتر با این شیوه از تئاتر خیلی خوب است.»
داستان “نا” از زندگی “گیله مرد” بزرگ علوی است. این داستان در دوران تبعید سربازی در گیلان اتفاق میافتد و در آن دوران دچار یک عشق نافرجام میشود، که در نهایت تنها راه رهاییاش را انتقام میبیند و… .
این اثر توسط گروه تئاتر “تجربه” اجرا میشود و با حضور بازیگرانی همچون جواد اسماعیلی، همایون ظفرپور، سیدحسن حسینی، مریم محبی و یحیی گلنسایی اجرا میشود.
بخش رادیوتئاتر چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با اجرای سه نمایش رادیویی در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر آغاز میشود، که دبیری آن توسط امین رهبر انجام میشود. این جشنواره تا تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران برگزار خواهد شد، و دبیری آن را مهدی حامدسقایان برعهده دارد.