کونیکو یامامورا یگانه مادر شهید ژاپنی
ارسال شده توسط admin_samava
1401/04/11
665 بازدید
کونیکو یامامورا یگانه مادر شهید ژاپنی
کونیکو یامامورا که تا بیست و یکسالگیاش تحت آموزههای بودا پرورش یافته بود، آشنایی خود را با همسر مسلمانش، یک نقطه عطف میداند؛ نقطهای که همهچیز بعد از آن تغییر کرد.
سبا بابایی (کونیکو یامامورا) تنها مادر شهید ژاپنی دفاع مقدس که چند وقتی در بیمارستان خاتم الانبیا بستری بود ظهر دیروز جمعه ۱۰ تیر درگذشت و به فرزند شهیدش پیوست.
او تنها مادر شهید دفاع مقدس با اصالت ژاپنی است، فرزند ایشان، شهید «محمد بابایی» در بیست و نهم بهمن ماه سال ۴۲ در تهران چشم به جهان گشود. دانشجوی کارشناسی در رشته ریاضی بود و در دوران جوانی در جبهه حضور یافت. شهید بابایی جوان ۱۹ سالهای بود که هم در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای زیادی داشت و هم در زمان جنگ تحمیلی با وجود سن کم، راهی جبههها شد تا از اسلام و ایران دفاع کند که در عملیات والفجر یک، در منطقه فکه به شهادت رسید.
مهاجر بودن، در غربت زیست کردن معنای غریبی است که تنها کسانی توانایی درک آن را دارند که این تجربه را پشت سرگذاشته باشند. کسی که مهاجر است معنای مرز و آب و خاک را بهتر از هر کسی میفهمد. کسی که مهاجر است آنقدر دل مشغول و دلتنگ روزهای از دست رفته است که جایی برای عقیده و و آرمان برای او باقی نمیماند. فرد مهاجر همواره در پی ساختن جایی برای زندگی است. اما در این عالم پر از استثنا و امکان همواره کسانی هستند که با زندگی و زیست خود نشان میدهند که هیچ قاعدهای در زندگی برای هیچکس ضرورت و اجبار نیست. یکی از این شخصیتها کونیکو یامامورا تنها مادر شهید ژاپنی است کسی که با وجود مهاجر و در غربت بودن جهانی را برای خود ساخت که در آن آرمان و عقیده حدود مرزها را در نوردید و خالق جهان جدیدی شد که باید در تاریخ این تجربه را ثبت کرد.
کتاب مهاجر سرزمین آفتاب درواقع راوی یک تجربه متفاوت از این مادر ژاپنی است که پسر او در راه عقیده و آرمانش شهید شد. کونیکو یامامورا که بعد از آشنایی با یک مسلمان ایرانی و ازدواج با او، ژاپن را به مقصد ایران ترک کرد، بعد از مهاجرت نام سبا را از کلام الله مجید برای خود برگزید. «حمید حسام» و «مسعود امیرخانی»، خاطرات خواندنی این بانوی شرقی را با دقتی مثال زدنی و با حفظ فصاحتی که خود او در بیان خاطراتش به کار برده بود، به رشتۀ تحریر درآوردهاند.
با مطالعۀ کتاب مهاجر سرزمین آفتاب اولین سوالی که به ذهن یک مخاطب خطور میکند این است که چگونه یک مادر ژاپنی فرزندی را تربیت میکند که حاضر باشد دوش به دوش همه فرزندان ایرانی گام در جاده ایثار و شهادت نهاده و همین مادر خالق جهانی باشد که تنها خود میداند چه رنجی را بر دوش میکشد. سرتاسر کتاب همواره ترجمان این رنجی است که یامامورا تحمل میکند ولی حتی لحظهای اجازه نمیدهد که این رنجها و دردها بر او فائق آمده باشد.
کتاب مهاجر سرزمین آفتاب بیش از هر چیز نشان میدهد که عقیدهای که قرار است به یک امر متعالی منتهی شود در هیچ مرز و جغرافیایی محدود نیست. زندگی آرمانی مبتنی بر یک عقیدۀ خاص را نمیتوان در قالبها و چارچوبهای سیاسی مرسوم فهم کرد و آنچه که این کتاب قرار است با مخاطب در میان بگذارد همین است «حیاتی ارزش دارد که سر به سوی آرمانی دارد».
کونیکو یامامورا که تا بیست و یک سالگیاش تحت آموزههای بودا پرورش یافته بود، آشنایی خود را با همسر مسلمانش، یک نقطه عطف میداند؛ نقطهای که همهچیز بعد از آن تغییر کرد و او را به دنیای جدیدی از ارزشهای اسلامی و انقلابی وارد کرد و ثمرۀ زندگی او، یعنی فرزند نوزده سالهاش را در راه پاسداری از این ارزشها به مقام رفیع شهادت رسانید. و اینها ممکن نبود مگر اینکه تامل و مراقبهای روحی در شخصیت فرد شکل گرفته باشد.
کتاب صوتی مهاجر سرزمین آفتاب با همکاری انتشارات سوره مهر و سماوا با صدای سرکار خانم فاطمه محمدی منتشر شد.
با شنیدن کتاب سرزمین آفتاب متوجه میشویم که یک مادر، در هر فرهنگ و جغرافیایی که باشد، چه میزان سخت است که وارث رنج از دست دادن فرزند نوزده سالۀ خود باشد و در عین حال محکم و منزه در زندگی. این تنها با یک عقیده و ایمان بالا امکان پذیر است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نسخه صوتی کتاب هواتو دارم منتشر شد
همزمان با رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب؛ نسخه صوتی کتاب...
چهارشنبه در باغ کتاب نیم بها فیلم ببینید
چهارشنبه در باغ کتاب نیم بها فیلم ببینید پردیس سینمایی...
30 درصد تخفیف در انتظار کتاب دوستان
پیشنهادات شنیدنی «سماوا» در هفته کتاب، 30 درصد تخفیف در...
«کتابگردی» و تخفیف کتابفروشی ها به مناسبت هفته کتاب
«کتابگردی» و تخفیف کتابفروشی ها به مناسبت هفته کتاب رئیس...
«خواندن برای همدلی» شعار سیودومین دوره هفته کتاب شد
«خواندن برای همدلی» شعار سیودومین دوره هفته کتاب شد. بنا...
«عزرائیل 1.5: روزهای تاریک» و پیچیدگیهای امنیتی و جنگ روانی
«عزرائیل 1.5: روزهای تاریک» و پیچیدگیهای امنیتی و جنگ روانی...