10 کتاب برتر و پرفروش سال 2021 به انتخاب نیویرکر
هرساله و در گیرودار سال نو میلادی بسیاری از رسانههای معتبر جهان دغدغۀ انتشار و معرفی لیست بهترین کتابهای سال، بهترین فیلمهای سال، بهترین سریالهای سال، بهترین آهنگهای سال و … را دارند. نگاه بسیاری از مخاطبین و مردم جهان به انتخاب آنها است و حکم مرجع را برایشان دارد. انتخاب و معرفی بهرین کتابهای سال مقولهای است که رسانههای معتبر جهان هرسال برای آن اقدام میکنند و این کار سالهای دورودرازی است که انجام میشود. ناشران و مترجمان بسیاری برای ترجمه و انتشار کتابهای جدید خود از لیست کتابهای برتر به عنوان منبع استفاده میکنند. مجلات و سایتهای معتبری همچون The guardian (گاردین)، The newyork times (نیویورک تایمز)، Goodreads (گودریدز) و بسیاری از مرجعهای دیگر با هدف آشنایی بیشتر مخاطبان با بهترین کتابها و بالا بردن سطح کیفی سلایق عمومی و استفاده از نظرات کارشناسان کتاب فهرستهای مختلفی را منتشر کردهاند که معرفی برترین کتابهای سال یکی از این فهرستهاست. اگر برای انتخاب بهترین کتابها دچار چالشهایی هستید و نمیدانید چه کتابی بخوانید، این مقاله بهترین کتابهایی که توسط مجلۀ ادبی نیویورکر یکی از معتبرترین رسانهها در آمریکا در سال 2021 منتشر شده است را معرفی میکند.
نیویوکر پرفروشترین رسانه آمریکا
نیویورکر یک مجلۀ ادبی آمریکایی است. این مجلۀ هفتگی محبوب و قدیمی شامل روزنامه نگاری، تفسیر، نقد، مقاله، داستان، طنز، کاریکاتور و شعر است. ایدۀ اولیۀ این مجله توسط هارولد راس و همسرش جین گرانت، گزارشکر نیویورک تایمز، شکل گرفت و در سال 1925 به عنوان یک هفته نامه تأسیس شد. این مجله هر دو هفته 5 بار و سالانه 47 بار منتشر میشود. علاوه بر مجله چاپی، newyorker.com به یک مقصد دیجیتال روزانه برای پوشش خبری و فرهنگی تبدیل شده است. نیویورکر در نسخۀ چاپی و آنلاین مجلات خود به دلیل تعهد به حقیقت و دقت، کیفیت نثر، و اصرار بر هیجان و تاثیرگذاری در مخاطب متمایز است. مطالب این مجله در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی و کاریکاتورهای تک صفحهای نیز در هر شماره منتشر میشود. گرچه موضوع و فهرست رویدادهای آن اغلب بر زندگی فرهنگی شهر نیویورک متمرکز است اما نیویورکر مخاطبان زیادی نیز در خارج از نیویورک دارد و در سطح بینالمللی خوانده میشود. امروزه نیویورکر به دلیل گزارش های عمیق، تفسیرهای سیاسی و فرهنگی، داستان، شعر و طنز به عنوان تاثیرگذارترین مجله در جهان شناخته میشود. مجله نیویورکر بهخاطر پوششهای مصور و غالباً موضوعی، تفسیرهایش در مورد فرهنگ عامه، توجهش به داستانهای مدرن با گنجاندن داستانهای کوتاه و نقدهای ادبی، بررسی دقیق واقعیتها معروف است. نیویورکر یک مجلۀ هفتگی آمریکایی است که شامل روزنامه نگاری، تفسیر، نقد، مقاله، داستان، طنز، کاریکاتور و شعر است.
برترین کتاب های سال 2021 به انتخاب نیویورکر:
دوگل، نوشته جولیان جکسون
این کتاب، یک بیوگرافی عالی از رهبر سابق فرانسه است که به طرز درخشانی به بررسی چگونگی تسلط او بر زندگی سیاسی کشورش برای چندین دهه میپردازد. گزارش جکسون از جوانی و محیط محافظهکار دوگل، تنها احترام افراد را نسبت به موضع دوگل در سال 1940 علیه دولت ویشی افزایش میدهد. روایت او از سالهای جنگ دوگل در لندن، روشن میسازد که چرا چرچیل و روزولت روبهرویی با او را تقریبا غیرممکن میدانستند. نیمه دوم کتاب، که به بازگشت دوگل به قدرت در جریان درگیری در الجزایر و ریاست جمهوری تا حدی خودکامه او میپردازد. دو نیمه کتاب با هم استدلال خوبی را تشکیل میدهند که حتی میتوان بر این باور داشت که یک فرد واحد میتواند مسیر تاریخ را به کلی تغییر دهد. اما جکسون، با نثری عالی و درک مطمئنی از سیاست و شخصیت جمهوریهای سوم، چهارم و پنجم، هرگز اجازه نمیدهد که این استدلال بر شخصیت بسیار دشوار و سلطهگر دوگل سایه افکند و چرا این موضوع هرگز به طور کامل با دموکراسی که او در نجات آن کمک کرد و سپس ریاست کرد، جور در نمیآید.
رمان سگو نوشته مریس کوئنده
رمان سگو نوشته ماریس کوئنده رماننویس، منتقد و نمایشنامهنویس فرانسوی است. کوئند در گوادلوپ به دنیا آمده اما سالها را در غرب آفریقا گذرانده است. وی رماننویس بزرگ دنیای آفریقا-آتلانتیک است و سگو، شاهکار او، مادر حماسههای دیاسپورا است. داستان این رمان در سال 1984 در پایتخت امپراتوری بامبارا در قرن هجدهم، مالی کنونی، در سرزمینی که رقابنی بیرحمانه در آن رواج داشت و مانسا حاکمی که با ناراحتی ظهور اسلام و ورود اسرارآمیز کاشفان سفیدپوست را زیر نظر دارد، اتفاق میافتد. این رمان داستان انسانهایی را دنبال میکند که با جاهطلبیها، شهوات و تمایلات مذهبیشان به هر طرف کشیده میشوند و در سراسر جهان از دانشگاههای مراکش گرفته تا مزارع نیشکر برزیل پراکنده شدهاند. کوئنده برانگیختن تنشهای یک جهان در نوسان را بیان میکند، خواه این نوسان و دوگانگی مردی است که بین خدایان خانوادهاش و جهانوطنگرایی اسلام در تناقص است یا بدبینی یک زن ثروتمند که در سواحل سنگال بردهفروشی میکند. سگو علیرغم قلمروی بزرگش، گرم و شایعهانگیز است، و کاملاً عاری از وابستگی عاطفی به میراث است. کوئند در داستانش شوخ طبعی خاصی دارد که مورد علاقه او نیست، به خصوص در مورد قهرمانهای عمدتاً مرد، که ماجراجویی سادهلوحانه و بیرحمیهای غافلانگیزشان (بهویژه نسبت به زنان) عمیقاً تاریخچهای را شکل میدهد که درک آنها سخت است.
بوهمیا بالا، یک خاطره نگاری نوشته هایدن هررا
هایدن هررا تا پیش از این، به خاطر نگارش زندگینامه هنرمندانی مانند فریدا کالو و آرشیل گورکی شناخته شده بود، اما در «بوهمیا بالا» به داستان خانوادۀ خودش میپردازد. در طول دهههای نوزده و پنجاه، هررا و خواهر بزرگترش بلر، خواسته یا ناخواسته، بین والدین مطلقهشان، که هر دو دارای ظاهری عالی، خلقوخو و خودشیفتگی شدید بودند، دوری کردند. مادر و پدرش – که هر کدام پنج بار ازدواج کردند – اغلب دخترها را نادیده میگرفتند. هررا یک تاریخ فرهنگی جذاب از یک محیط خاص را بازگو می کند، اما چیزی که بیش از همه تأثیرگذار است توانایی او در هدایت زندگی کودکی تنها با جزئیات محسوس است که سعی میکند دنیای اطراف خود را معنا کند. لحن او در عین بی تفاوتی، پویا و با احساس است. او نوشته است:« من و بلر از پاییز 1948 زمان زیادی را با مادرمان سپری نکرده بودیم، او پس از سوار شدن ما به قطار برای رفتن به مدرسه شبانه روزی در ورمونت، برای طلاق به مکزیک رفت. هر وقت مادرمان میآمد، از مکزیک هدایایی می آورد، حیواناتی که از گل ساخته شده بودند یا بلوزهای گلدوزی شده برای من و بلر. او همیشه همه چیز را فوق العاده میکرد. او مثل آفتاب بود. من و بلر مانند دو ایکاروس به سمت او حرکت کردیم، اما هرگز به پرتوهای طلایی او دست نزدیم.» بوهمیا بالا کتاب زیبایی است و اولین چیزی که شما را جذب میکند جلد آن است، عکس سیاه و سفید دو دختر جوان که از پنجرۀ پشتی یک ماشین اسپرت نشستهاند و بلوزهای ژولیده و موهای بورشان به تصویر کشیده شده است.
زنده باد شاخ پست! اثر ویگدیس هیورث، ترجمه شارلوت بارسلاند
زنده باد شاخ پست!، رمانی خندهدار در مورد ناامیدی، تعهد جمعی و خدمات پستی نروژ است. الینور، راوی رمان، مشاور روابط عمومی سی و پنج سالهای است که پروژهها و روابطش با یک جدایی تیره و تار و ثابت مشخص میشود. او از زندگی شخصی و کاری خود خیلی احساس خوبی ندارد و اخیراً دچار افسردگی شده است و برای خروج از این وضعیت به دفترچۀ خاطراتش پناه میبرد و چشمش به زنی میافتد که نمیتواند نامش را به خاطر بیاورد. وقتی همکارش بهصورت ناگهانی و بدون هماهنگی قبلی یکشبه ناپدید میشود، کارهای جدیدی به او سپرده میشود که زندگیاش را وارد مرحله جدیدی میکند. او از یکسو در تلاش برای رها شدن از وضعیت روانی خود است و از سوی دیگر حجم کارهایش در اداره دو برار شده است که ویگدیس هیورث با قلمی آمیخته به طنز شرایط الینور را تعریف میکند. این رمان، سرشار از جستارهای سیاسی و فلسفی است.
رایگان: یک کودک و یک کشور در پایان تاریخ نوشته لیا ایپی
این کتاب آزادی را در خاطرات نمایشی و زیبا از پایان کمونیسم روایت میکند. لیا پیی در سال 1979 در آلبانی به دنیا آمد که یکی از کشورها در بلوک کمونیستی بود. کتاب جدید ایپی، که در بریتانیا منتشر شد، خاطرات تلخ و لطیفی از دوران کودکی است. در این کتاب نقد اجتماعی و درنگی در مورد چگونگی زندگی با هدفهای گوناگون در جهان به تحریر درآمده است. نویسنده که حالا نظریهپرداز سیاسی در مدرسه اقتصاد لندن است با بیان خاطرات خود مدام به انتظارات و اهداف ایدئولوژیک آن زمان کشورش گریز میزند و در پایان این نظریه را مطرح میکند که آلبانی برای آزادی اصلا آماده نبود. وی در بخشی از کتاب نوشته است: وقتی بالاخره آزادی رسید، مثل یک ظرف یخ زده بود. ما کم جویدیم سریع قورت دادیم و گرسنه ماندیم.
رمان هارو نوشته جوی ویلیامز
«هارو» رمانی کوتاه اما پیچیده است. داستان حول محور زن جوانی به نام کریستن است. داستان این کتاب در دنیای ویران شدهای میگذرد که تغییرات اقلیمی و ویرانیهای محیطی همه چیز را تغییر داده و تقریبا به یک گورستان تبدیل شده است. جایی که در عین ظرافت و زیباییهای خاص خود، مملو از عجایب وحشی و هوش عرفانی است. اما تقریباً همه چیز دوباره راهاندازی شده است. صنعت سرگرمی قهرمانانه خود را بازسازی کرده است. دنیای دیزنی مجدد راه اندازی شده است. «هارو» نوجوانی به نام کریستن را در سراسر صحرا دنبال میکند. در نهایت او با نوعی «آسمانخانه تروریستی» از بازنشستگان مصمم به انتقام از زمین ملاقات میکند. همراه او، جفری، یک کودک ده ساله با مادری الکلی و قاضی دنیای زیرین هستند. ویلیامز، قاضی واقعی دنیای اموات، به عنوان یک الهیشناس، فعال حقوق حیوانات، مورخ اجتماعی و فیلسوف زبان در آنجا کار میکند. لحن ویلیامز تند و ناراحت کننده است. این لحظهای را به یاد میآورد که مردم جهان در آن به سر میبرند، زمانی که مسائل علمی و بهداشت عمومی به طور منظم به تمسخر گرفته میشوند یا به نفع مضحکههای سیاسی یا اقتصادی تغییر جهت میدهند.
عشق دیوانه، مقدمهای بر اپرا، اثر ویوین شوایتزر
کتاب عشق دیوانه اثر ویوین شوایترز یک تاریخ فرهنگی درخشان از بزرگترین آهنگسازان اپرا و تفکرات و احساسات خاص آنها است. تاریخی سخنگو از شکل گیری سبک پرطرفدار و سنتی اپرا در اروپا از ابتدا تا اکنون است. این کتاب از مونتهوردی شروع میشود و به فیلیپ گلس میرسد. عشق دیوانه، دربارۀ زحمات و تلاشهای دیوانه کننده برای نوشتن یک اپرا است و علاقهمندیهای تبآلود طرفداران به اثر خلق شده، است. شوارتز موسیقیدان و منتقد هنری در این کتاب برای خوانندگان خود نکات مهمی از آهنگسازی در اپرا و مشاهیر این حوزه را در دسترس قرار داده است.
تام استاپارد: یک زندگی، نوشته هرمیون لی
هرمیون لی در این کتاب زندگی استاپارد را از دوران تولدش در چکسلوواکی و فرار خانوادهاش از حکومت نازیها به کشورهای سنگاپور و هند و بازگشت به انگلیس روایت کرده است. تام استاپارد یکی از چهرههای شناختهشده و معاصر بریتانیا در زمینۀ فیلمنامه و نمایشنامه است که به خلق آثاری نوآور با تمرکز و محوریت زبانشناسی مشهور است. تام استاپارد برنده جوایزی همچون جایزه اسکار بهترین فیلمنامه غیراقتباسی شده است. این زندگینامهای سرشار از احترام به هنر و زندگی فردی است که هنر بریتانیا بسیار به او مدیون است. توجه به جزئیات بسیار در زندگی استاپارد نکتهای است که باعث محبوبیت و انتخاب این کتاب در بین کتابهای برتر سال شده است.
«کار وصله: زندگی در میان لباسها» نوشته کلر ویلکاکس
کتاب وصله کار: زندگی در میان لباسها، خاطراتی از کلر ویلکاکس، متصدی ارشد مد در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن است و در مورد لباسهایی با ویژگی مست کننده مینویسد: لباسهای صد ساله از «طولهای باریک از بهترین ابریشم ژاپنی ساخته میشوند، با دست به هم دوخته میشوند و سپس چیندار میشوند. مانند قسمت زیرین یک قارچ صحرایی.» او زمانهای زیادی از روزها مشغول رسیدگی به لباسهاست و به زعم خودش تمام ذهن او در سیطره لباسها درآمده و به درجهای از عرفان رسیده! که لباسها با او حرف میزنند. این کتاب تنها دربارۀ مد نیست. ویلکوکس از برخوردهای خود با اشیاء استفاده می کند( کیسههای توری موجود در مجموعه موزه، شلوار مخملی بنفش که از یک دوست کاریزماتیک به امانت گرفته است). بیان موضوعات عشق و از دست دادن، تولد و سوگ، خانواده و قبیله، در این کتاب که در ساختار خود به اندازۀ لباسهای گرانبهایی که او توصیف میکند، ماهرانه است.
برادران و نگهبانان نوشته جان ادگار وایدمن
در این کتاب سرنوشت و زندگی دو برادر به تصویر کشیده میشود که یکی نویسندهای موفق و دیگری دزدی فراری است. ادگار وایدمن در اواسط دهۀ هفتاد در دانشگاه وایومینگ تدریس میکرد؛ یک خانواده شاد و آرام و شغل ثابتی به عنوان نویسنده و استاد دانشگاه داشت. از سوی دیگر رابرت برادر او یک زندگی کاملا متفاوت، پرتلاطم و لبریز از تعقیب و گریز داشته است. در واقع وایدمن در این داستان به نوعی به بیان خاطراتی از برادرش میپردازد که در زندانهای آمریکا محکومیت حبس ابد خود را سپری میکند. او علاوه بر بیان خاطرات به انتقادهای اساسی از سیستم دادگاهها و قضات آمریکا میپرداز و با ظرافت خاصی علاوه بر اینکه بر شرارت و ناآرامیهای برادرش صحه میگذارد، مخاطب را به این نتیجه میرساند که یک سیستم معیوب دادرسی باعث افزایش جرم و جنایت در جامعه میشود.
برای مشاهده فهرست بهترین کتابهای فن بیان کلیک کنید.