آیا گرایش و کتاب خواندن مردم نسبت به قبل تغییر کرده است
آیا گرایش و کتاب خواندن مردم نسبت به قبل تغییر کرده است
علیاکبر شیروانی، مدیرعامل سوره مهر در خصوص گرایش کتابخوانی جامعه با توجه به شرایط کنونی گفت:
همان طور که در شرایط شیوع ویروس کرونا، رویۀ کتاب خواندن مردم بیشتر به سمت کتابهایی با موضوع سلامت تغییر کرد نشانهای است که مشخص میکند جامعه با هراتفاق و رویدادی متفاوت نسبت به کتاب واکنش نشان میدهد. نکته مهم این است که اگر تحقیق و پژوهش به تعویق بیفتد به این معنا نیست که سبک و سیاق بازار تغییر کرده است چرا که درصد کمی از مخاطبین سلیقۀ مطالعاتیشان را با توجه به هر نشانهای تغییر نمیدهند و ممکن است اکثریت مخاطبان سلیقۀ مطالعاتیشان وابسته به جو حاکم بر جامعه باشد.
کتابهای علوم سیاسی و سیاسی-انقلابی قطعاً بر آگاهی و دانش مردم بسیار موثر و تاثیرگذار هستند اما این آگاهی تنها به این حوزه محدود نمیشود و کتابها در حوزههای دیگر مانند علوم اجتماعی و جغرافیا نیز بر این امر تاثیرگذار هستند و بهتر هست بیان کنیم که کتابهای سیاسی بر دانش سیاسی مردم تاثیر میگذارد.
و فکر نمیکنم که الزاماً در حال حاضر گرایش مخاطب به کتابهای سیاسی تغییر کرده باشد چرا که ما در دورانی زندگی میکنیم که در صد سال اخیر همواره موضوع سیاست بسیار مهم بوده و این چیزی نیست که در چند ماه اخیر مورد تغییر و تحول واقع شده باشد. و این موضوع در سالهای گذشته رخ داده و فکر میکنم تغییر خاصی در طول زمان نداشته است.
در کل دلایل مختلفی میتواند بر روی کتاب خواندن مردم و حتی نخواندن آنها تاثیر بگذارد. و ما باید اول به این سوال جواب دهیم که آیا مردم ما این قدر که باید و شاید کتاب میخوانند؟ و راهکارهایی در خصوص افزایش سرانۀ مطالعه مردم و حفظ آن ارائه دهیم و بعد سراغ این موضوع برویم که کتابهای سیاسی چه جایگاهی دارند.
فکر میکنم به اندازۀ کافی روی کتابخوانی مردم کار نشده است و ما باید سعی کنیم که مردم بیشتر به سراغ کتاب و کتابخوانی بروند.